Sobe Gazetesi 2024 - Çocuk ve Mimarlık çalışmaları Merkezi 10.yılını ve 23 Nisan’ı kutladı
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Çocuk ve Mimarlık çalışmaları Merkezi 10.yılını ve 23 Nisan’ı kutladı

 

Çocuk ve Mimarlık çalışmaları Merkezi 10.yılını ve 23 Nisan’ı kutladı

Çocuk ve Mimarlık çalışmalarının 10. yıl etkinlikleri kapsamında;   23 Nisan’da Konur Sokak  çocuklar için “ Düşler Atölyeleri”ne dönüştü.

Mimarlığın toplumla buluÅŸması, çocukların yaÅŸadıkları kente, çevreye ve mimarlığa karşı farkındalıklarını arttırmak, mimarlık kültürü ile çocuk kültürünü buluÅŸturmak amacıyla 2002 yılından bu yana Ankara Ãœniversitesi Çocuk Kültürü AraÅŸtırma Uygulama Merkezi ile birlikte  sürdürülen Çocuk ve Mimarlık Çalışmaları  10 yaşına bastı.

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Åžubesi Çocuk ve Mimarlık Çalışmaları Merkezi, Konur Sokak’ta 23 Nisan’ı çocukların düşleri ile karşıladı. “Düşler Atölyeleri” adıyla baÅŸlatılan etkinliklere TOBAV’da drama atölyesi ile destek verdi. Çocukların düşlerinden öğrenen ve düşlerine düş katan Çocuk ve Mimarlık Çalışmaları Merkezi, 10. yaşı ile 23 Nisan Çocuk Bayramı’nı çocuklarla birlikte kutladı. “GeçmiÅŸte ve gelecekte çocuk kalacakları ve tüm çocukları, “düşler atölyeleri” ile düşlerini paylaÅŸmaya, tasarlamaya ve yeniden anlamlandırmaya, kentimize dair düşleri birlikte kucaklamaya, Konur Sokağı’nı  “Düşler Atölyeleri” nin sokağı yapmaya çağırıyoruz” ÅŸeklinde yola çıkan Mimarlar Odası Çocuk ve Mimarlık Çalışmaları Merkezi onlarca çocuÄŸu Konur Sokak’ta bir araya getirdi. Sokaktan geçmekte olan velilerin ve çocukların da katılımıyla etkinlik büyüdü. Kente dair düşlerini hayata geçiren çocuklar, ÅŸehir merkezlerini yeniden tasarladılar, tasarladıkları ÅŸehir merkezlerinde, müzeleri, yeÅŸil alanları ve kültür merkezlerini unutmadılar. Minicik elleri ile yaÅŸanılası ÅŸehir merkezleri kurdular. Çamurdan kentler yaptılar, köprüler, yollar tasarladılar, oyunlara daldılar, eÄŸlenerek öğrendiler, 23 Nisan Çocuk Bayramı’nda, Konur Sokak’ta düşlerini bir kez daha büyüttüler. 

Çocukların düşlerinin yanında olan, Çocuk ve Mimarlık Çalışmaları Merkezi, “1000 Mimar 1000 Okulda” projesi kapsamında, 2004 yılından itibaren Ankara ValiliÄŸi Ä°l Milli EÄŸitim Müdürlüğü' nün izniyle, Ankara’ da bulunan ilköğretim ve orta öğretim kurumlarında, odamız üyesi mimarların gönüllü katılımlarıyla, çocuklarla buluÅŸarak, mimarlık, kent kültürü, küresel ısınma, çevre ve kentlilik bilincini geliÅŸtirici atölye çalışmaları, söyleÅŸiler ve konferanslar gerçekleÅŸtiriyor. Ayrıca, UNICEF ve Ankara ValiliÄŸi ile iÅŸbirliÄŸi içinde yürütülmekte olan “Çocuk Dostu Åžehir Ankara” projesinde de aktif görev üstlenmeye devam ediyor.

 

 

 


Toplam Görüntülenme : 87839
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu deÄŸerlendiren Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ BilirkiÅŸiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiÅŸtir. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peÅŸini bırakmayacağız Atatürk Orman ÇiftliÄŸi kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ä°mrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, plan deÄŸiÅŸiklikleriyle yapılaÅŸmaya açılmak istenen Ä°mrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  deÄŸerini ve potansiyelini yok sayan plan deÄŸiÅŸikliklerini peÅŸini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: SaraçoÄŸlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal deÄŸerini ranta açmak istediler, açamadılar. SaraçoÄŸlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armaÄŸanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!